Väčšina z laikov, ktorí sa rozhodnú kúpiť si matrac, sa riadia podľa obsahu svojej peňaženky, čo je úplne normálne.

Cesta, ako ušetriť a zaobstarať si kvalitu, je aj nahliadnutie na inzertné portály. Tam totiž inzerujú naozaj rôzni ľudia a nikdy neviete, či tam nenájdete kvalitný matrac za dobrú cenu.

Čo si teda všímať? Treba si uvedomiť, že kupujete matrac, ktorý už niekto používal. Záleží ale od toho, koľko ho používal, a aj kto ho používal. Je rozdiel, ak na ňom ležal statný chlapík, alebo útla žena. Samozrejme, že kvalitný matrac zvláda obe skupiny, no častým používaním a váhou sa pružnosť matraca stráca. Preto otázky ohľadne používateľa sú na mieste a určite nimi nikoho neurazíte.

Pružiny, či pena? Klasické pružinové matrace sú náchylnejšie na vyležanie a poškodenie. Aj odborníci sa zhodujú na tom, že treba voliť penový matrac s hustým vláknom. Čím hustejšie, tým lepšie. Ak sa dá, hľadajte matrac skôr s latexovou alebo pamäťovou penou než polyuretánovou.

Dôležitý je aj poťah. Ten matrac ochraňuje a pôsobí antibakteriálne. Ak teda kúpite matrac z druhej ruky, poťah jednoducho zvlečiete a operiete, alebo dáte do čistiarne. Budete mať tak lepší pocit.

Čo sa týka ceny, tak si pozrite trh s novými matracmi, aby ste sa vedeli zorientovať, prípadne zjednávať cenu. 

Tým, že matrac je dosť "intímna" záležitosť, nakoľko sa dotýka vášho tela, tak odporúčame osobné stretnutie s predajcom a osobné vyzdvihnutie. 


Súvisiace inzeráty

Nábytok