Na začiatok je najvhodnejší prenájom garsónky, alebo malého jednoizbového bytu. Samozrejme, že môžete rovno kupovať, v tom prípade ste šťastný človek.

Ak ale počítame, že ide o priemerného mladého človeka, ktorý ešte nevie, čo ho v samostatnom bývaní čaká, ostaňme pri prvej možnosti.

Hlavne sa na začiatku zbavte pocitu, že v malom byte vám niečo bude chýbať. Aj maličký bytík sa dá zariadiť útulne a funkčne. Základom je spací kút a výber lôžka, na ktorom si nezničíte chrbát. 

Multifunkčnosť priestoru určeného na spánok môžete zabezpečiť vyššími drevenými konštrukciami, ktoré v sebe ukrývajú skrine, poličky alebo iné efektné úložné priestory. Lebo tých v malom byte nie je nikdy dosť! Toto uloženie postele sa nazýva mezonetové. Nakoľko si zvýšením postele vytvoríte dojem, že váš byt má akoby dve poschodia. 

Alebo zvoľte opačný spôsob. Kúpte si jednolôžkovú posteľ s úložným priestorom a do priestoru nad posteľou umiestnite pár políc. 

Spací kútik s posteľou sa snažte nejakým kreatívnym spôsobom oddeliť od zvyšku bytu. Použite paraván, vysoké kvety, alebo aj nižšiu skrinku, na ktorú si uložíte potrebné veci.

Psychologicky sa tak váš byt zväčší a vy nebudete mať pocit, že spíte rovno v kuchyni. 

Zdroj: kamzakrasou.skhomelook.sk


Súvisiace inzeráty

Nábytok