Aby ste si užili posledné dúšky leta a naplno začali vychutnávať farby jesene, treba mať na záhrade v prvom rade dobre umiestnený záhradný nábytok. KDE a AKÝ sú veľmi dôležité parametre.

Najkrajšie je, ak máte v rámci záhradky umiestnené štýlové sedenie. To musí korešpondovať s vašou záhradou. Výberom materiálu a prevedenia totiž dokážete navodiť tú správnu atmosféru. Možno sa rozhodnúť pre klasické drevené sedenie, alebo si môžete vybrať z modernejších variant. 

AKÝ?

Materiál nábytku do záhrady podmieňuje váš štýl a vkus. Máme pre vás malú radu. Ak sa rozhodnete pre drevený nábytok, tak je nevyhnutné zvážiť druh dreva a dekor. Každá drevina má odlišné vlastnosti, štruktúru a farbu. Keď budete vyberať dôkladne a múdro, nábytok vydrží omnoho dlhšie a čaká vás možno aj menej starostlivosti. Zvoľte napr. buk, dub, orech, ale aj akáciu, či teakové drevo.

Ak bude pre vás dôležitá farba, zvoľte klasický mahagón, ktorý je charakteristický svojou tmavočervenou farbou a výraznými pruhmi, alebo potom nábytok z meranti dreva. To môže mať ružovkastú, červenú, bielu alebo žltú farbu.

KDE?

Ak vyberiete správne a vysoko odolné drevo, tak otázka KDE sa vytratí, nakoľko takýto nábytok vydrží hocikde, kde ho umiestnite. Samozrejme, že tu treba myslieť na to, aby sa vám pohodlne sedelo napr. aj počas daždivých dní, preto nábytok umiestnite po nejaké krytie. 

Viete však, ako si užijete jeseň úplne naplno? Ak si niekde umiestnite obyčajnú malú lavičku. 

pixabay.com

To je jednoducho romantika na počkanie. Užijete si v tichu a pokoji všetko, čo vám jesenné počasie prinesie, alebo si budete vychutnávať plody vašej práce.

Zdroj: biano.sk


Súvisiace inzeráty

Nábytok