Pri prvej, druhej, či tretej vlne rodičia nemuseli byť 100% pripravení, no teraz čaká deti nový školský rok a rodičia už vedia, čo ich čaká, ak sa školy zatvoria. Preto okrem klasickej školskej výbavy by mali myslieť aj na vybavenie pre domáce štúdium. 

A tu prichádza veľký problém, ktorý nastane v nejednej domácnosti - peniaze. Kúpa počítača, web kamery, tabletu, či inej pomôcky pre online výučbu stojí stovky eur. 

pexels.com

Ak to teda ide treba si pomôcť a zabezpečiť všetko potrebné. Dôležité je, aby dieťa malo na štúdium svoje miesto. Stále miesto, kde je dostatok svetla a kde môže sústredene sedieť a vzdelávať sa.

Ak má dieťa svoj stôl, najvhodnejší variant je klasický stolový počítač. Dieťa tak nebude mať nutkanie presunúť sa na napr. na posteľ, alebo iné miesto, ktoré by ho mohlo pri štúdiu rozptyľovať.

Samozrejme, že m² bytu, či domu sa nafúknuť nedajú a nie každé dieťa má svoju izbu. V tomto prípade prichádza na rad nejaký študijný kútik a mobilné študijné zariadenie v podobe notebooku, či tabletu.

Tu treba dbať na to, aby dieťa nebolo v tme, a aby sa pri sedení nekrčilo. Podľa možností zvoľte skôr väčší monitor, aby si dieťa namáhalo zrak čo najmenej. Na väčšej ploche sa dieťaťu bude lepšie pracovať.

Zariadenie je teda to najdôležitejšie. No, aby sa dalo študovať online, rodina by mala disponovať aj dostatočne rýchlym internetom. Inak prenos nebude dostatočne kvalitný a dieťa tak môže prísť o dôležité informácie.

Každý rodič si ale želá, aby táto situácia nenastala a deti mohli chodiť do regulárnej školy. No ak... Ak táto doba kovidová opäť príde, buďte pripravení. Vybavenie nemusí byť nové, no dostatočné.