Budúcich rodičov možno rozdeliť do rôznych kategórií. Buď sú to tí, ktorí kupujú všetko nové, hlavne pri prvom bábätku, potom sú takí, čo už majú detí viac a vecičky využívajú opakovane a nakoniec sú takí, ktorí sa nenechajú opantať detským sortimentom a všetko pre bábätko nakupujú z druhej ruky. Treba poznamenať, že to neznamená, žeby títo rodičia menej milovali svoje dieťatko. 

Prečo?

Dieťatko veľmi rýchlo rastie. Hlavne do veku 1 roka vymení aj niekoľko veľkostí. Preto si netreba z veľkostí robiť veľké zásoby. Stačí pár kusov na vystriedanie, aby vám nebolo potom ľúto, že krásnu a drahú vec malo bábätko oblečené len párkrát, alebo možno vôbec.

Presne do veku jedného roka by rodičia mohli siahnuť po bazároch, či priateľoch. Treba si ale dať pozor, aby vecičky boli čisté a nepoškodené. Najlepšia by bola kúpa z ruky do ruky, aby ste si vec takpovediac ohmatali, no nie vždy sa to dá. 

Ak už niečo takto kúpite, doma to okamžite vyperte v pracom prostriedku, ktorý používate pre vaše bábätko. Vyhnete sa tak alergickým reakciám. 

Pozor!

Sú ale veci, na ktoré by ste si mali dať pri nákupe z druhej ruky pozor. Sú to napr. hračky, hlavne tie plyšové. Tie môžu aj po vyčistení obsahovať množstvo roztočov, ktoré by vášmu dieťatku mohli ublížiť. Veď predsa malé dieťa všetko oblizuje.

Ďalšími vecami sú detské bezpečnostné vybavenie, detské postieľky, kočíky a sedačky pre deti. Práve toto bývajú zväčša vo výbave tie najdrahšie, no bezpečnosť je v tomto prípade na prvom mieste. 

Všímajte si najmä poškodenia, ktoré nie sú vždy viditeľné na prvý pohľad. Aby sa nestalo, že dieťatku ublížite, nakoľko sa hneď na začiatku niečo zlomí. 

Čo sa týka autosedačiek, ich základnou funkciou je, aby v prípade dopravnej nehody chránili dieťa v maximálnej možnej miere. Vyzistite, koľko sa napr. taká autosedačka používala.

Zdroj: style.hnonline.sk