Cestovanie bola presne tá sféra, ktorá dostala absolútnu červenú. Takmer nikto nemohol ísť von, ani dnu. Jednoducho sa zastavila akákoľvek migrácia, aby sa zabránilo šíreniu vírusu. ľudia boli izolovaní, vzdali sa svojich snov, plánov. Čakalo sa, čo bude. Čo sa bude môcť a čo sa bude musieť. 

Turizmus utrpel obrovské straty. Po nejakom čase sa svet začal pomaly opäť otvárať, no s mnohými obmedzeniami, príkazmi a zákazmi.

Každý si pred cestou musel veľmi podrobne preštudovať, čo musí splniť po príchode do krajiny, a zase po návrate domov. Riziká boli veľké, no frustrácia z "domasedectva" bola ešte väčšia.

pixabay.com

Odporúčané pre Vás

Listing image

RC simulátor pre letecké modely

Ponúkam DVD s RC Simulátorom bez ovládača s 150 rôznymi modelmi / lietadiel, helikoptér, drony / so spaľovacím alebo elektrickým motorom.Veĺký výber terénu- prostredia. Možnosť nastavenia počasia sily a smeru vetra. Simulátor Vám nainštalujem do Vášho PC a osobne predvediem jeho činnosť na mojom i Vašom PC u mňa v Bojniciach pri Prievidzi. Kontakt 0904 460 369

15 €

No máme tu rok 2023 a letná sezóna je odštartovaná. A je to prvá sezóna po covide, ktorá bude bez akýchkoľvek obmedzení. Naozaj, úplne vážne. Žiadne formuláre, žiadne doklady o očkovaní. Nič z tohto už nebudete potrebovať pre potreby cestovania. Dokonca už ani rúška nie sú povinné, či už ide o letisko, hotel, alebo spoločné priestory. Na letiskách a staniciach ostali po covid opatreniach už len dezinfekcie na ruky.

Zrušenie opatrení sa však netýka len blízkych dovolenkových destinácií. Otvára sa aj vzdialený svet, ako Zanzibar, Čína, či USA. Krajiny ako Kuba, či Maldivy však môžu od vás žiadať pred vstupom vyplniť zdravotný formulár, ale to je tiež možno otázka len pár týždňov. 

Ak ešte v niektorých krajinách opatrenia boli, tak ich rušili k 1.máju, kedy oficiálne začala dovolenková sezóna.

Avšak pre dovolenkou si pre istotu overte informácie na stránke Ministerstva zahraničných vecí: TU


Odporúčané pre Vás

Listing image

Vetroň - hádzadlo

Nové, zabalené lietadlo s rozpätím krídel 48 cm. Kabínka svieti - bliká modro červeným svetielkom.

4 €

Zdroj: tvnoviny.sk


Súvisiace inzeráty

Ostatné (voľný čas)