Jednoducho tie peniaze sa z účtov skôr vyťahovali, ako sa tam vkladali. Mnohí siahli aj na svoje železné rezervy, a teda sa na ne nemôžu spoliehať, keď príde na nákup vianočných darčekov. 

Prieskum zistil, že priemerný Slovák chystá vianočné darčeky pre 7 ľudí. Ale napr. každý desiaty človek neobdaruje absolútne nikoho! Je to naozaj tak. 

Koľko teda podľa prieskumu minie na darčeky priemerný Slovák? Takmer 60 % Slovákov sa totiž chystá minúť na vianočné darčeky menej peňazí ako vlani. 

Slováci si podľa prieskumu na darčeky nešetrili, ale nakúpia ich z aktuálnych peňazí, čiže z mesačnej výplaty. Ekonomická situácia sa odzrkadľuje v sume, aj výbere vianočných darčekov.

Slovák minie na darčeky cca 300 eur a vyberá finančne nenáročné darčeky, ako kozmetiku, oblečenie, obuv, alebo zážitky. 

Po minulé roky bolo úplne bežné, že si ľudia darovali aj peniaze. Báli sa zlého výberu darčeka, tak dali obdarovanému priestor na to, aby si vybrali niečo podľa seba. Peniaze plánuje tento rok darovať len 15% Slovákov. V domácnostiach jednoducho neostávajú peniaze nazvyš, preto sa radšej rozhodnú darovať maličkosť. 

Čo jednoznačne nerobte, je zadlžovanie! To nikomu radosť v konečnom dôsledku neprinesie. Radšej siahnite po bazároch, alebo veciach z druhej ruky, ktoré vôbec z druhej ruky byť nemusia. Nájdete tam kopec nových vecí za zlomkové ceny. 



Zdroj: spravy.pozri.skekonomika.pravda.sk


Súvisiace inzeráty

Unisex