Vždy sa hovorí, že neexistuje zlé počasie, existuje len zle oblečený človek. Či už ide o turistu, či športovca. Takže aj tu platí, treba sa vhodne obliecť, no aj vhodne vybrať šport, ktorému sa budete venovať. 

Severská chôdza

Jedným z najpopulárnejších športov na jesenné obdobie je tzv. nordic walking. Že neviete, čo to je? Ale áno viete, len neviete, že to má takéto pomenovanie. Ide o dynamické kráčanie s pomocou špeciálnych palíc, ktoré pripomínajú tie lyžiarske. 

Niekomu sa môže zdať, že je to smiešne, akoby lyžovať bez lyží, no tento svižný pohyb je fakt skvelý, no treba pri ňom dodržiavať istú techniku. Pri chôdzi majte palice blízko pri tele a trup otočený v smere chôdze. Ruky nechajte voľne, aby sa pohybovali popri tele. Pri vykročení pravou nohou načiahnite ľavú ruku, pričom lakeť by mal zostať mierne pokrčený. Jemne sa odrazte od povrchu, no nemalo by ísť o silové odtláčanie ani prenášanie celej váhy na palicu.

Pri tomto športe zapájate až 600 svalov naraz a za jednu hodinu takejto chôdze pokojne spálite aj 400 kalórií. 

Bootcamp

Toto slovíčko vám môže byť povedomé z amerických vojenských filmov. Pretože tam aj vzniklo, teda konkrétne vo vojenských výcvikových táboroch. Ide o skupinové cvičenie, ktoré sa môže robiť v interiéri, ale aj von. 

Najlepšie je teda, ak sa cvičí von a využívajú sa rôzne laná, pneumatiky, alebo čo ponúka príroda, ako napr. nejaké drevá. 

Švihadlo

Že toto vám nepríde ako jesenný šport? Možno nie, no lepšie sa skáče, keď je von príjemná teplota, ako keď je von pomaly 40°C a vy nevládzete po dvoch skokoch.

Skákanie na švihadle počas jesene je veľmi fajn, lebo telo sa rýchlo zahreje a rýchlo príde do fázy, kedy spaľujete. Vedzte, že za hodinu skákania spálite až 750 – 1000 kalórií.

Zdroj: casprezeny.pluska.skklocher.sk


Súvisiace inzeráty

Šport