Cez internet sa dá v súčasnej dobe kúpiť kvalitné auto za nízku cenu. Je to spôsobené presýteným trhom a ponukou na inzertných portáloch. Predajcovia si uvedomujú konkurenciu, a tak podmienky predaja prispôsobujú čo najviac. Takáto kúpa však prináša aj isté riziká. 

Buďte pozorní, čítajte medzi riadkami a nekonajte zbrklo. Napr. pri vete ,,predávam ho z finančných dôvodov” sa dá predpokladať, že takýto človek auto neudržiaval, takže ďalšie investície v podobe opráv budú do takéhoto auta nutnosťou. Vy ste ten, čo čas má, preto treba zvažovať a porovnávať.

pixabay.com

Čo si treba všimnúť hneď na začiatku...

Ako prvé si všimnite dátum zverejnenia inzerátu a cenu auta. Ak je výhodná, podotýkame slovko výhodná ponuka zverejnená už dlhšie, zrejme to nebude až taká výhodná ponuka. Predpokladáme, že viacero záujemcov na ňu už reagovalo, no pri osobnej obhliadke to už také výhodné nebolo. 

Následne si preklepnite, či dané auto nie je ponúkané na viacerých portáloch naraz. Môže ísť totiž o organizované skupiny, ktoré sa venujú výlučne kúpe búraných vozidiel, ktoré následne "upravia" len naoko a predávajú ich za lepšiu cenu, stav však zostáva rovnaký.

pixabay.com

VÝHODY

- veľký výber

- nižšia cena

- možnosť jednania s predajcom

- flexibilita predaja (po dohode si auto môžete obhliadnuť aj cez víkend, či počas sviatku)

- ponuka porovnateľná s autobazárom

NEVÝHODY

- možné podvody s autami (najrizikovejší spôsob kúpy)

- prekvapenia v podobe opráv (kupujúci nemá dostatočnú finančnú rezervu)

- kúpno predajná zmluva a následné problémy s prípadnými reklamáciami

- nekonečné a vyčerpávajúce jednanie

- zatajovanie skutočností (ťarcha na vozidle, havárie, poškodenia)

Zdroj: oapa.sk, radioroma.sk


Súvisiace inzeráty

Ostatné (auto)