Aké?

1. Spánok - keď nastúpi jeseň, začnú sa skracovať dni. Prirodzene sa tak vytvára väčší priestor na spánok. Mení sa náš životný rytmus a my máme sklon uložiť sa k spánku oveľa skôr. Spánok je dokonca oveľa kvalitnejší a hlbší. Lepší spánok neovplyvňuje len tma, ale aj teplota. Veď predsa každý jeden z nás potvrdí, že sa lepšie spí v chladnejšej izbe. 

2. Koreniny - že aká blbosť? Nie, nie... Počas jesene nastáva čas, kedy si začneme variť čaj. Do čaju pridávame zázvor, škoricu, badián, muškátový orech... Všetky tieto "koreniny" majú blahodarný účinok na naše zdravie. Nielenže telo prehrejú, ale zvyšujú imunitu. Detoxikujú telo, zlepšujú krvný obeh. 

3. Farby - človek je veľmi senzitívny a na jeseň omnoho viac. Zo zelenej sa stane červená, žltá, hnedastá... Pohľad na tieto farby navodzuje v človeku pocit šťastia. Tým pádom je naša psychika v pohode a následne aj telo je fyzicky viac v pohode. 

4. Metabolizmus a mozog - ako tieto dve veci súvisia s jeseňou? Naozaj veľmi. V lete, keď sa naše telo a mozog doslova varí, tak sa nám ťažko rozmýšľa, aj sa ťažšie k niečomu dokopeme. Na jeseň, keď sa ochladí sa cítime sviežejšie a všetko ide akosi ľahšie. 

5. Zbližovanie - mnoho ľudí sa teší na moment, kedy je von chladnejšie. Doma sa tak rodina, alebo partneri šuchnú pod deku a užívajú si jeden druhého.

6. Radosť - keď nastane jesenné obdobie, začne sa aj pocit akéhosi očakávania a radosti z toho čo príde. Po jeseni prichádza zima a s tým spojené aj Vianoce.

Zdroj: littlethings.com


Súvisiace inzeráty

Šport