Vláda sa snaží prijímať opatrenia, ktoré by zabezpečili chod škôl počas chladných dní. Odborníci na energetiku vypracovávajú tabuľky, podľa ktorých by mali školy a iné verejné priestory v zime kúriť. Šetriť sa bude, len či na to nedoplatia deti. 

Preto treba dieťa vhodne obliecť a myslieť na všetky alternatívy. Základ je vrstvenie. Nepustite dieťa do školy len v krátkom tričku. Dieťa si zoblečie bundu a už nemá možnosť si počas dňa niečo hodiť na seba. 

U najmenších detičiek vždy platí, že mu máte obliecť vždy o jednu vrstvu viac ako sebe. U starších detí toto "cubuľovanie" dodržte, aj keď budú namietať. Samozrejme ho prispôsobte aktivite dieťaťa. 

Dieťa treba vystrojiť aj na cestu do školy. Nečakajte, že dieťa to zvládne z dáždnikom. Radšej zvoľte pršiplášť, alebo nepremokavú bundu. Základ je samozrejme nepremokavá obuv, aby dieťa neprišlo do školy premočené a sedelo celé hodiny v chladnejšej triede s mokrými nohami. 

Najdôležitejšie je byť pripravený a zareagovať na každú zmenu počasia. Ak ale viete, že vaše dieťa je hotový postrach a rýchlo sa zašpiní, spadne, zamočí, dajte mu náhradné veci do školskej skrinky.

Zdroj: kamzakrasou.sk