O tom, ako by mala vyzerať desiata dieťaťa, o tom sme už písali. No ak sa rodič bude trápiť s jej zložením, mal by sa trápiť aj tým, do čoho ju uloží, aby sa neznehodnotila a bola pre dieťa takým prínosom, akým má byť.

Predtým, ako sa rozhodnete nakúpiť príslušenstvo a drahé náhrady papierových servítkov a alobalu, tak musíte svoje dieťa naučiť, ako sa má k takým veciam správať. Lebo ak sa na voskový papier bude pozerať rovnako ako na servítku a zahodí ju do koša, tak potom je vaša snaha márna.

Rodič by mal viesť dieťa k recyklácii od začiatku. Nielen preto, že sa naučí byť dieťa šetrné k prírode, ale naučí sa aj šetriť. 

Čo teda použiť? Dnešná doba ponúka širokú paletu znovu použiteľných baliacich papierov, ako sú voskové papiere, alebo látkové. Dajú sa ľahko umyť alebo utrieť. Veľkou výhodou je, že sa na jedlo neprilepia a dieťa tak nemá v desiate neželanú "papierovú" prílohu. 

Aj pri takomto snacku platí, že jedia aj oči. Predstavte si, že dieťa vloží desiatu ráno do tašky, ktorú pár hodín hádže o zem, nedajbože si na ňu sadne. Desiata bude vyzerať skutočne nevábne a nemôžeme sa čudovať, že ju dieťa prinesie domov.

Investujte preto do kvalitného nerezového riadu, nie plastového. Nerezový box je 100% lepšia voľba ako akákoľvek plastová krabička. 

Aj balenie nápojov je dôležité. Aj keď je to u detí nebezpečné, najlepšie by bolo, aby malo dieťa na pitie sklenenú fľašku. Ak to nejde, tak si dajte pozor pri kúpe, aby bola fľaška bez obsahu škodlivých chemických látok BPA (zlúčenina bisfenol A) a ftalátov, ktoré by sa mohli uvoľňovať do nápoja.

Zdroj: ahojmama.pravda.sk


Súvisiace inzeráty

Výbava