Trh ponúka veľké množstvo sietí. Dajú sa prispôsobiť rôznym oknám, aj dverám: posuvné, rolovacie, plisované, alebo klasické pevné siete. 

Variant sieťky je teda prvý krok k voľbe, druhým je finančný strop. Je to investícia do budúcna, nakoľko jedným letom životnosť sieťky nekončí. 

O akúkoľvek sieť sa musíte vedieť aj postarať. Po sezóne sieťky zložte, utrite vlhkou handričkou, opravte vzniknuté dierky. Niekedy stačí aj obyčajný lak na vlasy, alebo priehľadný lak na nechty. Zafixujete tým pretrhnuté miesto a dierka sa nebude zväčšovať.

Pri výbere sieťky myslite aj na domácich miláčikov, hlavne pri výbere siete na dvere. Tam sa oplatí vybrať sieť, ktorá ma v strede magnety a zviera poľahky dokáže sieťou prejsť. Vyhnete sa tak opätovnému kupovaniu siete. 

Ako vybrať správny rozmer?

Pred kúpou si okno, alebo dvere zmerajte. Vždy merajte od rámu k rámu. Odmerajte šírku (od hrany rámu na jednej strane až po hranu rámu na strane oproti) a hĺbku (začínate na vonkajšej hrane rámu a končíte v strede vnútorného dorazového tesnenia).

Ak kupujete sieťku na dvere, nezabudnite pri meraní k šírke pripočítať asi 5 centimetrov, ktoré slúžia pre uchytenie magnetov alebo pántov.

Ako sieť svojpomocne namontovať? 

Záleží od toho, či sieť už máte natiahnutú v ráme, alebo nie. Ak nie, k sieťke sa dá kúpiť laicky povedané, tak tupý plastový nožík, s ktorým poľahky vtlačíte do drážky sieť aj so silikónovým pásikom na uchytenie. Toto je naozaj veľmi jednoduché.

Ak máte sieť v ráme, postavte sa na stoličku zvnútra, prestrčte sieť cez okno. Pružinky na uchytenie na ráme okna musia smerovať nahor. Sieťka má na sebe aj postranné spony, vďaka, ktorým rám ľahko pritiahnete k oknu. Tak sa môžete venovať pružinkám. Vždy najprv zaseknite vrch, až potom spodok. 

Zdroj: cedera-okna.skhornbach.sk