Na výlete sa predsa ťažšie ustriehne, čo také dieťa papá. Rodič vezme ovocie, vodu, menší snack... No v horúčavách sa neodporúča nabaliť stravu na celý deň. Hrozí salmonela a iné tráviace problémy. Tie ale hrozia aj vtedy, ak rodič neustriehne, čo všetko počas dňa dieťa do seba naláduje. Hranolčeky prekladá zmrzlinou, langošom, či sladeným nápojom. Sú to ťažko stráviteľné veci a v kombinácii s teplom vás na sklonku dňa budú čakať len tráviace problémy a uplakané dieťa. 

Ako mu rýchlo pomôcť? 

1. V prvom rade je vhodné, aby dieťa veľa pilo. Veľa pilo čistej vody. Príjem vody zvyšuje činnosť čriev, a ak už nastane aj nejaký tráviaci problém, tak voda ho pomôže vyriešiť.

2. Dieťa okamžite dajte mimo slnka, mimo veľkého tepla. Pocit prehriatia len umocňuje pocit žalúdočných ťažkostí. Tieň, vychladená miestnosť, či obklad na hlavu dieťa upokoja a pomôžu.

3. Doplňte minerály v rehydratačných roztokoch. Dieťa sa pri tráviacich problémoch, alebo hnačke veľmi rýchlo odvodní s tratí telu potrebné minerály. Je to extrémne nebezpečné. Tu rozhodujú hodiny, preto okamžite minerály doplňte.

4. Niekedy pomôže obyčajná masáž bruška. Pokrčiť nožičky, urobiť s nimi pár krúživých problémov. Laicky povedané, akoby poposúvate črievka a dieťaťu uľavíte.

5. Je vhodné aplikovať liečivá obsahujúce simetikón. Ten pôsobí v žalúdkovo-črevnom trakte ako odpeňovacia látka a používa sa ako diagnostická pomôcka.


Súvisiace inzeráty

Spotrebiče