Horúce letné slnko sa najviac opiera o naše oči, vlasy a pokožku tela. Všetky tieto časti si treba chrániť, no tým, že pokožka tvorí najväčšiu časť nášho tela, treba jej venovať o to väčšiu pozornosť. 

Pripráva zvnútra

Niekedy sa zdá, že problémy sú len povrchné, no každý problém má základ niekde v hĺbke. Vždy to tak je. Preto ak naša pokožka nie je pripravená na letné lúče a rýchlo sa spáli, tak je problém vo vnútri.

Začnite teda s prípravou na leto správnou stravou a hydratáciou. Ak je pokožka suchá, nikdy nezvládne nápor slnka. Preto treba dostatočne piť a jesť stravu bohatú na vitamíny a vodu. Telo treba odľahčiť a zavodniť. Pokožka tak nebude na slnku tak rýchlo vysychať a nenastanú problémy so spálením tak rýchlo. 

Telu nespôsobujte šok a vždy prijímajte tekutiny a jedlo v teplote prijateľnej telu. Príliš studené, ani príliš teplé jedlo vám, ani pokožke neprospeje.

Ochrana zvonku 

Ak sa už o telo staráte zvnútra, treba sa postarať o neho aj z vonkajšej strany, a to v podobe správnej kozmetiky. Tu nehovoríme len o výbere správneho opaľovacieho krému, ale aj správneho sprchovacieho gélu. Už v sprche dokážete pokožku pripraviť. Vláčne hydratačné gély a šampóny pokožku len vyživia a spravia ju odolnejšou.


Odporúčané pre Vás

Listing image

Virivka, kada pre 2 osoby

Virivka, kada pre 2 osoby Kompaktná vírivka pre dvoch dokonale zapadne do interiéru sauny, vidieckeho domu na vidieku alebo kúpeľného salónu. Oválny tvar a malé rozmery vám umožnia pohodlne sa ponoriť do vody a príjemne sa zabaviť. V chladnom období sa takýto kúpeľ, inštalovaný na ulici, mení na termálny prameň na relaxáciu a zotavenie. Materiál misky písma je vyrobený z inovatívneho viacvrstvového kompozitu s použitím dekoračného a ochranného materiálu - gel coat. Životnosť misy je až 50 rokov. Záruka na výrobok - 2 roky. Komplektatsiya: - kada + vonkajšia pec (nehrdzavejúca oceľ AISI 304) - komín (nehrdzavejúca oceľ) 2 m - drevené schody - odvod vody (odtok) v spodnej časti D = 50 mm - vonkajší drevený obklad - osvetlenie LED (7 farieb) - hydromasáž 6 trysiek - ochranný kryt komína - tepelný kryt - Smrekovec 20mm Farba kadi - siva Farba dreva - orech Vnútorný rozmer 98x169 cm Vonkajší rozmer 117x190 cm Výška vane: 155 sm Hĺbka vane: 90 sm Množstvo ľudí: 2 Kapacita: 600 l Hmotnosť: 100 kg

2 690 €

Následne si treba vybrať správny opaľovací krém. Určite si nerazte cestu, že keď sa nenatriete, rýchlejšie sa opálite. Pokožka vám to spočíta, verte nám.

Preto sa radšej natrite a opáľte sa postupne. Správny opaľovací krém rešpektuje váš typ pleti. Asi najčastejšie sa stretneme so slovami ako fototyp a SPF a presne tieto dve veci by ste mali zohľadňovať pri výbere krému.

SPF (sun protection filter) sa delí do kategórií: 

*SPF 6 - 10 = nízka ochrana
*SPF 15 - 25 = stredná ochrana
*SPF 30 - 50 = vysoká ochrana
*SPF 50 + = veľmi vysoká ochrana

Fototypy sú 4 a rozdeľujú sa podľa toho, akú máte farbu pokožky, vlasov, či očí. Všetko určuje akúsi odolnosť vašej pokožky a celkovo vás voči slnku. Tzv. bledí ľudia sú veľmi citliví a náchylní na rýchle spálenie, naopak tmavými očami, vlasmi a hnedšou pleťou nemajú problém so slnkom. 

Dôležité je, že deti sa radia medzi najcitlivejších a je jedno, či majú tmavé, či svetlé vlasy. Vždy im doprajte najvyššiu možnú ochranu, a to SPF 50 +.

Zdroj: zdravoteka.sksungittime.sk