Personálnych agentúr je v dnešnej dobe naozaj mnoho, preto treba vyberať spoľahlivo. Každý totiž veľmi dobre vie, že v oblasti sprostredkovania práce je mnoho podvodníkov. Práve kvôli tomu by každá dobrá personálna agentúra mala mať dlhoročnú prax a skúsenosti.

Čo si teda o nej zistiť?

Najprv sa jedným očkom pozrite na Ministerstvo práce. Tam by mala byť každá agentúra vedená a zaregistrovaná. 

Zistite si, čo vlastne daná agentúra ponúka. Agentúry sa prevažne venujú týmto typom aktivít: recruitment – vyhľadávanie zamestnancov, personálny lízing, headhunting. Personálna agentúra PERSOnica sa venuje presne týmto aktivitám, plus zabezpečuje aj brigády, čo je najrozšírenejšia a najflexibilnejšia možnosť práce pre mladých a popri zamestnaní.

Veľmi dôležitá je komunikácia. Preto si pri výbere personálnej spoločnosti naplánujte obed, či kávičku s konzultantom. Každý jeden zamestnanec by mal agentúru reprezentovať, takže z jeho správania a prístupu vycítite, či je toto tá agentúra, ktorej vložíte do rúk svoju budúcnosť, či budúcnosť vašej firmy. 

pixabay.com

Na takomto osobnom stretnutí zistíte napr. aj také pokrytie trhu. Toto je veľmi dôležitý faktor. Ak je agentúra lokálna, alebo viazaná len na Slovensko, resp. vyhľadáva prácu a pracovníkov aj v zahraničí, hneď budete vedieť, či sú vaše možnosti širšie, alebo práve naopak. Každý predsa chce možnosť výberu a ten výber vám musí agentúra poskytnúť. 

Na čo sa naozaj nezabudnite pýtať, to sú poplatky agentúre. Teda, koľko stojí vyhľadanie a výber správneho kandidáta, alebo správnej pracovnej pozície. 

Ak ste si už takmer úplne istý svojím výberom, len si chcete svoj výber potvrdiť, tak nahliadnite na stránku agentúry a vyhľadajte spokojných klientov. Každá agentúra sa rada klientami pochváli. Je to predsa jej kredit, ktorý jej zabezpečuje ďalších klientov. PERSOnica pracuje s veľkými firmami ako TESCO, Tempo Kondela, Johnson Controls, ale aj KIA, či Hyundai DYMOS. Aj tu vidieť, že agentúra ovláda trendy a spolupracuje s odvetviami priemyslu, ktoré, ako sa hovorí, momentálne frčia. 

Zdroj: personica.skalexpeterson.skeuroekonom.sk


Súvisiace inzeráty

Služby