Na každé auto platí tzv. továrenská záruka. To je záruka, ktorú dáva daný výrobca na svoje autá. Keď kupujete auto z autobazára, nekupujete nové auto, má za sebou istú históriu, ktorá sa môže prejaviť hneď, alebo až po čase. Možno sa práve prejaví až po čase, kedy už nebude platiť továrenská záruka. 

Autobazár by teda mal vedieť ponúknuť klientovi možnosť predĺženej záruky. Čo to je? Predĺžená záruka chráni vaše auto po skončení platnosti továrenskej záruky. Namiesto toho, aby ste za opravy platili z vlastného vrecka, ste iba zodpovedný za odpočítateľnú položku a mesačnú alebo jednorazovú platbu krytia. Táto záruka však niečo stojí a jej výška závisí od konkrétneho vodiča.

pixabay.com

Takže si to vysvetlime. Vy si najprv vyberiete "jazdenku". Povedzme Audi Q7 s rokom výroby 2014. Je zjavné, že auto je používané, no značka auta je zárukou kvality a nemuselo by sa tak skoro kaziť. No tak, ako je značka zárukou kvality, je aj zárukou toho, že ak sa vám už niečo pokazí a skončí továrenská záruka, tak náklady budú v autorizovanom servise poriadne mastné. Takže ak si rozhodnete pre predĺženú záruku, bude vysoká, ale určite prijateľnejšia, ako náklady na opravu. Ako sa teda počíta? Závisí od vodiča, typu auta a odpočítateľnej položky, ktorú si vyberiete. Aj dĺžka krytia, či úroveň krytia. 

Túto záruku môže poskytnúť výrobca auta, ale aj úplne nezávislý subjekt. Autopredajca by mal byť zbehlý aj na tomto trhu a ponúknuť vám možnosť aj takéhoto benefitu pri kúpe. 

Zdroj: carbb.skblogavto.com


Súvisiace inzeráty

Služby