My nosíme na ochranu obuv, ale čo také psíky a mačky? Ich nohy sa dostávajú do priameho kontaktu s chemickým elixírom, ktorý je na zemi. 

Čo s tým? Nechať to tak, veď predsa zvieratá sa s tým vysporiadajú? Alebo dbať správne o pokožku labiek vašich miláčikov? Samozrejme je správna druhá možnosť, hlavne ak ide o interiérové zvieratká. 

Aj keď je tohtoročná zima zatiaľ milostivá, to neznamená, že tento problém nie je. Stačí jedno jediné solenie...

Neošetrené labky sa môžu vysušiť, popraskať, omrznúť, no hlavne chemicky spáliť. Našťastie, existuje niekoľko opatrení, ktoré pomôžu udržať labky vášho psa zdravé.

1. Strih

Strih je v zime veľmi dôležitý, a teraz nehovoríme o celkovom zostrihu psíka, ale o strihaní chĺpkov medzi jednotlivými vankúšikmi labky. Hlavne u dlhosrstých psíkov je to dôležité. 

2. Aplikácia balzamu

Tak ako zvlhčujete kožu na svojej zimnej obuvi, tak treba zvlhčiť aj tú na nohách vášho psíka, či mačky. Labky pred prechádzkou ošetrite balzamom. Dávajte si však pozor na to, aký balzam použijete. Zvoľte taký, ktorý je dostatočne mastný a rýchlo sa vsiakne. 100% si váš psík labky oblizne, preto siahnite po balzame so 100% prírodným zložením.

pixabay.com

3. Venčenie

Majiteľ musí byť dostatočne uvedomelý a ísť radšej so svojím psíkom do prírody a vyhnúť sa nasoleným chodníkom. 

4. Starostlivosť "PO"

Po prechádzke utrite labky psa teplou handričkou, aby ste odstránili sneh a ľad. Lepšie je utieranie ako prúd tečúcej vody. Zoberte si svoje ruky, ktoré vám zamrznú. Príjemnejšie je, keď ich ohrievate postupne, ako keď si ich strčíte po teplú vodu. 

Keď labky umyjete a vysušíte, opäť aplikujte tenkú vrstvu balzamu.

EXTRA

Samozrejme aj v zvieracej móde existujú rôzne návleky, či topánky, no nie každý psík ich znesie. Topánka by mala byť priliehavá, aby nekĺzala, ale nie až tak pevne, aby zúžila labku. Ak však psík topánky odmieta, netrápte sa. 


Odporúčané pre Vás

Listing image

Kocúrik Lajko hľadá domov

Location icon Lipové

Kocúrik Lajko si hľadá domov. Maličký Lajko sa našiel plakať maličký opustený v lese. Dobrí ľudia ho zachránili, preliečili a dali zaočkovať. Lajko je veselý malý zbojníček, rád sa naháňa s inou mačičkou, hrá s udičkou, šnúročkami a loptičkami. Je prítulný, používa záchodík, je čistotný. V dočasnej opatere narástol na zdatného pubertiaka, ktorý ovláda všetko, čo správny kocúr má vedieť. Má cca 7 mesiacov a hľadá si láskavý domov v interiéri, môže byť aj k inej mačičke, aby sa mal s kým hrať. V dočaske má skoro nevidiaceho kamoša, ktorého má veľmi rád a s ktorým sa rád hrá, naháňa a vymýšľa rôzne šibalstvá. Na svoj domov čaká pri Komárne, avšak pomôžeme aj s prevozom do láskavého domova. Pri adopcii sa podpisuje adopčná zmluva. Kontaktujte nás, prosím správou na macickynz@gmail.com alebo tel.č. 0907093893

30 €

Zdroj: zuzalo.skelektricke-obojky.sk


Súvisiace inzeráty

Domáce zvieratá