Na štart treba investovať hlavne do sadeníc, či hnojív. Netreba míňať majland na nové hrable, motyku, nožnice, ale nejaký stroj, ktorý vám po zvyšok roka bude len zavadzať v záhradnom domčeku.

pixabay.com

Dobrý sused je na nezaplatenie

Posledný rok nás uväznil vo svojich domovoch. Strávili sme so svojimi najbližšími najviac času. Jednoducho, budeme na pandémiu skutočne dlho spomínať. Možno sa však stalo, že sa zlepšili aj vzťahy s vašimi susedmi. Veď prečo by aj nie. A presne dobré vzťahu medzi susedmi vedú k nezištnej pomoci. Zazvoniť, či zakričať cez plot na suseda, či nemá požičať rýľ, alebo vrece záhradného substrátu, to je skvelá vec. A treba ju využiť. Tu jednoznačne platí, čo dáš, to sa ti raz vráti.

“Pôžička” náradia

Keď nepomôže sused, pomôže internet. Existuje mnoho firiem, ktoré sa zameriavajú na požičanie náradia. Ide hlavne o stroje, ktoré sa skutočne neoplatí kupovať a stačí, keď si ich vypožičiate na pár hodín. Urobíte potrebnú prácu, zaplatíte a vrátite.

pixabay.com

Secondhand náradia

Je ale každoročné požičiavanie finančne výhodné? Hlavne v tejto dobe človek preratúva každé jedno euro. A možno jeden rok si náradie požičiate, no keď si to človek prepočíta, tak príde na to, že si radšej kúpi základné náradie z druhej ruky. Mnohé hobby, či bazárové stránky sú plné tzv. rozbalených, použitých, či zánovných vecí, ktoré majú omnoho výhodnejšiu cenu. Nejde o veci, ktoré vyhodíte po jednom použití do koša. To vôbec nie. Medzi najčastejšie náradie z druhej ruky patria napr. nožnice na živý plot, nožnice na konáre, píly, či kultivátory.