Obliekanie psíka závisí od jeho rasy a ďalších iných faktorov, ktoré sme spomenuli v článku o venčení psíkov počas mrazov

Teraz si vezmime situáciu, že máte psíka, ktorý oblečenie potrebuje, ako ho teda správne vybrať, a čo by nemalo obsahovať? 

Veľkosť

Svojho psíka správne pomerajte. Ak by ste kúpili malé, alebo veľké oblečenie, psík ho nemusí tolerovať. Zmerajte psa od kohútika ku koreňu chvosta a rovnako aj obvod hrude psa. 

Materiál

Položte si otázku, pred čím chcete psíka chrániť a podľa toho voľte materiál odevu. Existuje oblečenie do dažďa, do mrazu, či do terénu. Dôležité je však, aby materiál nebol príliš šušťavý. Inak bude pes robiť všetko preto, aby v ňom nemusel tráviť čas.


Odporúčané pre Vás

Listing image

Cavalier king charles spaniel

Location icon Nové Zámky

Ponúkame k odberu čistokrvné šteniatka cavalier king charles spaniel, pravidelne odčervované, zaočkované, začipované, zaočkované aj proti besnote. Traja psikovia a jedna sučka. Oboch rodičov môžte vidieť u nás doma...

250 €

Do dažďa voľte nepremokavý materiál a do zimy zateplené kúsky. Väčšinou však platí, že ak zvolíte softshell, nič tým nepokazíte.

Nezabudnite ale, že každé oblečenie by sa malo ľahko psíkovi nasadiť, nakoľko zdĺhavý proces môže spôsobiť jeho odmietanie.

Čo by oblečenie jednoznačne NEMALO obsahovať, sú zbytočné visačky, či ozdoby. Psík by sa o ne mohol pri pohybe zachytiť a spôsobiť si poranenie. Alebo by ich mohol zožuť a spôsobiť si žalúdočné problémy. 

Druh

Na trhu je pomaly toľko oblečenia pre psíkov, ako pre ľudí. Samozrejme, že žartujeme. No je to pomaly tak. Vyberať môžete z bundičiek, overalov, či pršiplášťov.

Zdroj: petpark.skzoohit.sk


Súvisiace inzeráty

Domáce zvieratá